Súlyos vita van kialakulóban Theresa May és Donald Trump között

amerikai importvamok-donald-trump

Theresa May brit kormányfő “mélységes aggodalmának” adott hangot vasárnap  az amerikai elnök által az acél- és alumíniumimportra kilátásba helyezett 25, illetve 10 százalékos büntetővámok miatt.

A brit miniszterelnök a Downing Street tájékoztatása szerint telefonon tárgyalt az ügyről Donald Trumppal, akinek kijelentette: a globális többletkapacitások megoldásának egyetlen lehetséges módja a többoldalú fellépés, mivel ez szolgálja az összes érintett ország érdekeit.

Egyetértés a szíriai válság ügyében

A londoni miniszterelnöki hivatal szóvivője szerint May és Trump tárgyalt a szíriai válságról, és egyetértettek abban, hogy a szíriai főváros Kelet-Gúta nevű – a szír kormányerők által ostromlott – peremkerületében humanitárius katasztrófahelyzet alakult ki.
A brit kormányfő és az amerikai elnök közösen vallott véleménye szerint ezért a szívfacsaró emberi szenvedésért óriási felelősség terheli a szíriai rezsimet és fő támogatóját, Oroszországot.
A Downing Street tájékoztatása szerint a brit kormányfő és az amerikai elnök egyetértett abban is, hogy Oroszországnak “és másoknak, akiknek szintén befolyásuk van a szíriai rezsimre”, haladéktalanul cselekedniük kell az erőszak megállítása és a polgári lakosság védelme érdekében.

Forrás: MTI