BelföldPolitika

Gyurcsán Ferenc csapdába csalta a Jobbikot és az LMP-t

Kiszelly szerint az egyeztetés csak félrevezetés

Kiszelly Zoltán politológus szerint Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke tematizált, csapdát állított az LMP-nek és a Jobbiknak az ellenzéki egyeztetésekkel, hiszen ez a két párt Gyurcsány Ferenccel és az ő politikájával szemben jött létre.

Kiszelly Zoltán vasárnap az M1 aktuális csatornán arra reagált, hogy nem állapodott meg egymással a választási együttműködésről az MSZP-Párbeszéd, az LMP és a Demokratikus Koalíció a három párt, illetve pártszövetség vezetőinek délutáni fővárosi egyeztetésén.

Az LMP egyeztetett, a Jobbik kimaradt

A politológus azt mondta: meglepő, hogy az LMP elment az egyeztetésre, és ezzel besétált Gyurcsány Ferenc csapdájába. Ugyanis a DK elnöke tudta, hogy március 15-én mindenki Orbán Viktor miniszterelnök beszédéről és a békemenetről fog beszélni, ezért valami olyan bombasztikusat kellett mondania, amellyel a hírekben meg tud jelenni Orbán Viktorral azonos hírértékben. Ezért jelentette ott be, hogy visszalépteti a jelöltjét Szél Bernadett LMP-társelnök javára, az LMP pedig elfogadta ezt a meghívást. Ugyanitt hívta tárgyalni Gyurcsány a Jobbikot is.

Ennek a két pártnak saját magát kell szembeköpnie, törzsszavazóik akaratával kell szembemennie, ha leül tárgyalni azzal, akivel eddig nem akart, akivel szemben meghatározta magát – fogalmazott.

Kitért arra is, hogy a DK esélyei a Közös Ország Mozgalom mérései szerint is nagyon rosszak, ezért a  túlélésre játszik; az egy, illetve az öt százalék eléréséért küzdenek, az MSZP-Párbeszéd pedig a 10-ért, ehhez viszont a legtöbb jelöltet kell állva hagyniuk.

Forrás:MTI

Címkék
Close